daily planner

Monday, 5 January 2015

Street food is always the best

Psstt… Nak menang hadiah? Jangan lupa semak entry GA saya ye..

Selepas dinner yang agak mengecewakan, kami pun bergerak di sekitar Lee Garden utk mencari pulut mangga or saya panggil pulut pauh. Sama ja, nama je lain. Huhuhu.
Pulut pauh ni kalau mkn kat Malaysia and makan kt Thailand macam lain sikit rasa. Sama la kalu kita makan som tam kat sini and kat sana. Macam mana pun mesti ada rasa lain sikit.
Buah pauhnya manis betul, dapat plak makan dengan santan n pulut Siam yang gred baik punya tu. Memang sedap beb!
Akibatnya malam tu kami adik beradik masing - masing membungkus pulut untuk bawa balik makan kat hotel. Saya bawa balik pulut pauh. Adik yang sebilik pula makan pulut ayam. Tak habis pun ayam dia, portion punya la besar nak mampus. Larat ke nak habiskan. Huhuhu
Selain pulut pauh dan pulut ayam, gerai - gerai tepi jalan ni ada juga jual gorengan macam udang galah dan puyuh. Memandangkan hujan dan gerai tak banyak buka, kami tak jumpa pun banana pancake kat sini. Pergi Songkhla itu la satu - satunya makanan dalam perancangan tak dapat. Yang lain memang syok je makan. Hehehe









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...