daily planner

Wednesday, 7 January 2015

Rezeki Jepun

Tahun lepas bln September Naza Isma ada pergi Jepun dengan kawan - kawan secara backpacking. Ada juga beberapa entry yang ditulis buat panduan kawan - kawan lain yang berhasrat ke sana. Kalau nak tahu, dari kecik memang hasrat hati nak jejak ke Jepun. Cikgu tanya bila besar nak gi mana or bila buat karangan tentang dream vacation memang Jepun aja la yang akan ditulis.
Sesungguhnya bila dapat jejak Osaka, Kyoto and Kobe memang rasa excited sangat dan sampai ke hari ni lah rindu rasa pada negara matahari terbit tu. In shaa Allah, tahun ni nak pergi lagi Jepun tapi melencong belah lain plak. Nak ikut? Email me nazaisma@gmail.com.
Rupanya rezeki pergi Jepun tak bernoktah sejak balik dari sana. Naza Isma baru je selesai membeli - belah di Zalora dengan kupon hadiah yang didapati dari survey tentang pelancongan muslim di Jepun! Alhamdulillah, rezeki dapat la beli 3, 4 helai baju baru. Boleh pakai untuk pergi travel lain kali pula kan.
Apa yang Naza Isma perhatikan, Badan Pelancongan Jepun ni bersungguh - sungguh menarik orang Malaysia terutama orang Islam ke sana. Buktinya, waktu pergi MATTA Fair hari tu banyak sangat hadiah dapat dari booth pelancongan Jepun. Jawab survey ringkas kat sana pun di baginya cenderahati, so tak rugi kalau try contest tentang Jepun kalu terjumpa kat mana - mana ye kawan - kawan. Soalan pun tak susah, tak pasal - pasal dapat baucer Zalora RM150 ;-)

P.s : Nak menang baucer dari Naza Isma plak tak? Dh ada sorang hantar pencalonan tu. Tak susah, bagi je link entry tentang Perth. Check entry terdahulu ye. Tapi Naza Isma xde orang sponsor, x dapat la nak bagi baucer mahal - mahal ye. Saja seronok - seronok boleh la :-P



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...