daily planner

Thursday, 22 January 2015

Making sandwiches







Kerja semalam dengan budak - budak dalam kelas. Seronok betul lah diorang ni even buat sandwich je. Sanggup bawa barang-barang sendiri lagi tu and bagi kumpulan yang lupa bawa barang, group lain kongsi sama-sama. Dah habis siap masing - masing bertukar sandwich sesama sendiri, siap ada yang pergi hantar sandwich kat cikgu kegemaran mereka pulak tu.
Sifat muhibbah macam ni lah yang Naza Isma rasa berkurangan dah pada generasi kita. Nanti dah besar berapa ramai yang sanggup bergotong - royong sama buat sesuatu, berapa ramai plak yang prihatin share benda yang orang lain takde padahal dia ada? Naza Isma harap apa yang segala sifat baik yang diperhatikan dalam kelas akan terus berkekalan sehingga ke akhir hayat korang ye..
Btw, sedap sandwich yang bebudak ni buat. I just read and explained the instructions, they did the rest. Boleh kot jadi bakal chef terkenal Malaysia satu hari nanti?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...