daily planner

Monday, 13 October 2014

Meriken Park, Kobe

Meriken Park ni terletak di Port of Kobe. Kalau pergi Meriken Park jangan lah terkejut plak tengok apasal lah port dia macam tak siap. Sebenarnya bukan tak siap tapi port of Kobe ni satu masa dulu dilanda gempa bumi Hanshin yang kuat. Untuk tatapan generasi akan datang, kerajaan pun bina lah Meriken Park ni. Kat sini kita buah tengok lah ruins yang terjadi sebab gempa bumi. Kalau hari tak berapa panas memong seronok tau strolling along the park. Tambah pula kita tak bayar satu sen pun nak enjoy the view of the port from the park.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...