daily planner

Wednesday, 8 October 2014

Flower Clock Kobe

Setelah membeli 1 Day Bus Pass, orang di tourist information center akan tanya kita nak mula gerak area mana dulu, sama ada area port atau area town. Kami memilih untuk memulakan aktiviti ronda - ronda Kobe kami dengan melihat pemandangan Kobe dari tempat tinggi. Perhentian pertama iaitu di City Hall Kobe adalah permulaan perjalanan if sesiapa yang nak explore area port dulu. Tapi untuk ke City Hall kami berjalan kaki je sebab tak jauh pun dengan stesyen Sannomiya. Just ambil jejantas depan Sogo then lintas ke seberang jalan.
Sebelum sampai ke City Hall, kita akan tempuh dulu Flower Clock ni. Ia terletak bersebelahan dengan City Hall. Jangan lepaskan peluang untuk ambil gambar jam bunga ni. Memang cantik sebab dia buat jam gunakan bunga sebenar. Kalau ikut tarikh yang tertera di tempat jam ni, kita boleh tengok yang jam ni dah lama dibina, sejak tahun Malaysia merdeka lagi. Ia masih berguna sampailah sekarang.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...