daily planner

Thursday, 3 July 2014

Ladang teh Ciwidey



Lepas habis berposing sakan di Kawah Putih, kami pun berhenti di ladang teh yang terbentang luas di area Ciwidey ni. Kalau kat Malaysia ni Ciwidey boleh disamakan dengan Cameron Highlands lah, jadi if nak kata kami excited sangat tengok ladang teh tu tak juga lah sebab siapa tak pernah pergi Cameron kan? Cuma kami berhenti juga la mengabadikan kenangan di ladang teh tanah seberang pula.
Nak pergi ladang teh ni tak perlu bayar pun, just minta supir untuk berhenti je di mana - mana ladang teh. Ladang ni pun tak jauh dari Kawah Putih, jadi bila plan itinerary tu, boleh masukkan lah sekali sesi bergambar di ladang teh. Tak jauh dari sini pun ada hot spring untuk mandi manda tapi kami tak berminat nak pergi. Kalau ada memang suka hot spring, boleh minta supir bawakan ke sana..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...