daily planner

Saturday, 26 December 2015

Menikmati Korean Seafood di Jeju Island

Selepas selesai mendaki Seongsan Ilchulbong Peak di #Jeju, dah sampai masa tengahari dan kami pun kelaparan, makanya kami pun makan dekat kedai makan yang terdapat berdekatan dengan Seongsan Ilchulbong. Kalau nak tahu, banyak kedai2 seafood kat sini. Nak makan tu minta menu dulu, nak pastikan samaada kedai tu hidang benda lain selain seafood. Susah juga kalau nak makan benda yang bercampur dengan daging, status #halal pasti diragui. Kami memesan set yang ada seafood stew, abalone porridge, lempeng seafood and ikan bakar. Harga agak mahal juga la, satu kepala kena bayar KRW30000 tapi sangatla berbaloi dengan apa yang kita makan. Bayangkan, makanan lauk segar2 dihidang. Abalone masih gerak2 dalam periuk waktu dimasak. Memandangkan kami ni tak lah expert sangat makan #koreanfood ahjumma dalam restoran ajar kami macam mana nak makan setiap dish. Benda apa yang patut kena makan dengan apa. Apa2 pun, lempeng and porridge tu betul2 #yummylicious yang lain memang tak kena selera dengan tekak melayu I ni.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...