daily planner

Thursday, 24 December 2015

Melihat ombak di Pantai Haeundae

Memandangkan penginapan kami di Busan adalah di area Haeundae, makanya kami tak melepaskan peluang ke Haeundae Beach, salah satu tempat wajib pergi kalau korang ke Busan. Dari guesthouse, kami hanya perlu berjalan kaki dalam lebih kurang 5 minit je untuk ke pantai. Memandangkan kami ke Korea Selatan sewaktu winter, memang la takde orang yang mandi manda dalam laut, giler sejuk air nya tapi memandangkan tempat ni famous, masih ramai yang ke pantai macam kami, cukup sekadar mengambil gambar di sekitar. Kalau nak cari makanan halal pun senang kat area ni sebab memang kawasan tumpuan pelancong tapi mostly masakan Arab / Indian la. Masakan Melayu tak jumpa plak area Haeundae ni. Mana tahu, satu hari nanti ada anak Melayu yang berani buka bisnes jual nasi berlauk plak kat bumi Busan. Tak payah la orang yang jenis nak makan nasi dengan budu and sambal belacan hari2 pening nak cari tempat makan kan?
#busanmuslim #halalkorea #Traveladdict #travelkorea #busanmustsee

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...